График на състезанията, организирани от СБНУ

Състезания

Дата на подаване на заявки за състезанието

Дата на получаване на материали за състезанието

Дата на провеждане на състезанието

Обявяване на резултати от състезанието и получаване на грамоти

"Аз рисувам"

12.10. – 25.10.2018 г.

06.11. – 13.11.2018 г.

15.11.2018 г.

08.12.2018 г.

„Аз, природата и светът”

20.11. – 30.11.2018 г.

05.12. – 12.12.2018 г.

13.12.2018 г.

04.01.2019 г.

„Аз и числата”

04.01. – 16.01.2019 г.

18.01. – 25.01.2019 г.

31.01.2019 г.

25.02.2019 г.

„Аз общувам с Европа”

08.02. – 15.02.2019 г.

20.02. – 27.02.2019 г.

28.02.2019 г.

13.03.2019 г.

„Аз и буквите”

27.02. – 08.03.2019 г.

13.03. – 20.03.2019 г.

21.03.2019 г.

08.04.2019 г.

Национално финално състезание

Имената на участниците ще бъдат обявени на сайта на СБНУ – www.sbnu.org

18.04. – 23.04.2019 г.

24.04.2019 г.

15.05.2019 г.

Спортен празник

На 17.10.2018 г. /сряда/ в рамките на часа на класа ще се проведе спортен празник. За първи клас то ще бъде под формата на щафетни игри. На децата, които г-жа Митева е подбрала да участват в щафетните игри съм дала декларации за родителско съгласие. Моля утре да се върнат попълнени и подписани от родител.

Есенна ваканция

От 01.11.2018 г. до 04.11.2018 г. /вкл./ учениците са в есенна ваканция.

Промяна на датата на състезанието "Математика без граници"

Поради големия интерес към състезанието "Математика без граници" и записалите се много участници е невъзможно състезанието да се организира в учебен ден. Затова ще се проведе в събота, 27.10.2018 г. от 9 часа. Допълнително ще бъде обявено в колко часа децата трябва да са в училище и какво трябва да носят.

Ако някой от записалите се за участие не е в състояние да се яви на състезанието на 27.10., моля до понеделник, 15.10. да бъде уведомен писмено класния ръководител и да се уточни начинът, по който ще се върне таксата за участие.

Ориентир в тетрадката

Моля, ако някое дете много се затруднява при ориентиране в графичната мрежа на тетрадката с тесни и широки редове, поставете на няколко страници точка в полето до тесния ред.

Ако тетрадките са без полета или с много бледи полета/особено тетрадките по математика/, моля повторете или оформете полетата в ярък, напр. червен цвят.

Препоръчителен багаж за екскурзията

 

В багажа: пликче за прилошаване; закуска за сутринта и след обяд /моля да не е с яйчен произход и с лесноразвалящи се продукти/; шише минерална вода, поставено в найлоново пликче; носни кърпи; влажни кърпи; малко тоалетна хартия; дъждобран; резервни чорапи. По възможност връхната дреха да е ветроустойчива и влагоустойчива. Който има книжка за 100-те национални туристически обекта, да я носи. Моля личните пари, да са в чантичка, по възможност на врата на децата. Ако някой родител прецени, може да даде /до четвъртък/ парите в надписан плик на класния ръководител. На децата няма да се разрешава да се хранят в автобуса и сутринта децата да закусят у дома с по-лека закуска.

В деня на екскурзията, ако детето приема някакви лекарства, лекарствата  да се дадат на класния ръководител в плик, надписан с името на детето, с писмени указания на кое дете са, какви са лекарствата и в каква дозировка и прием трябва да се дават, както  телефони за спешна връзка с родител и личен лекар.

 

Сборен пункт – 19.10.2018 г./петък/ – в 8 ч. 05 мин. срещу бензиностанция „Петрол” встрани от бл. 57, т.нар. Китайска стена, в близост до аптеката.  Връщане – на същото място, около 17 ч. 30 мин.

Идване на децата в училище в понеделник и вторник

Всеки понеделник и вторник от 7.30 до 8.10 класният ръководител има индивидуална работа с деца и идващите по-рано на училище деца няма да могат да влязат в класната стая. Моля, децата да идват на училище не по-рано от 8 ч. 05 мин.

Купони за стол за следващата седмица

Купоните за стола за следващата седмица трябва да са до четвъртък вкл.

Екскурзия

По децата пращам бележка с препоръчителен багаж за екскурзията и съобщение с указание за тръгване и връщане от екскурзията. Моля, съобщението, подписано от родител, да се предаде в понеделник на класния ръководител.

Социално слаби семейства

Моля, ако има семейства, попадащи в категорията на социално слабите, да се свържат в четвъртък с класния ръководител по телефона.

УЧИЛИЩНА ИНФОРМАЦИЯ И ИНИЦИАТИВИ НА ДРУГИ КЛАСОВЕ

ИНФОРМАЦИЯТА, КАСАЕЩА ДЕЙНОСТТА НА УЧИЛИЩЕТО И ИНИЦИАТИВИ НА ДРУГИТЕ КЛАСОВЕ МОЖЕТЕ ДА ОТКРИЕТЕ И ПОДКРЕПИТЕ НА САЙТА НА УЧИЛИЩЕТО. ЛИНК КЪМ СТРАНИЦАТА НА УЧИЛИЩНИЯ САЙТ ИМА НА ЗАГЛАВНАТА СТРАНИЦА НА НАШИЯ САЙТ.

РЕЗУЛТАТИ ОТ СР

В САЙТА МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ СТРАНИЦА

РЕЗУЛТАТИ НА КЛАСА ОТ СР

НА ТАЗИ СТРАНИЦА ЩЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ С ОБЩИТЕ РЕЗУЛТАТИ НА КЛАСА ОТ САМОСТОЯТЕЛНИТЕ РАБОТИ, ПИСМЕНИ ИЗПИТВАНИЯ, ДИКТОВКИ. ТАКА ЩЕ СЕ ОРИЕНТИРАТЕ КЪДЕ СЕ ПОЗИЦИОНИРА НИВОТО НА РАБОТА НА ДЕТЕТО ВИ СПРЯМО ОСТАНАЛИТЕ В КЛАСА.

Вход на учениците в училище - при представяне на лична карта

От 11.10.2018 г. учениците ще влизат в училище след представяне на лична карта. Моля картите да са в леснодостъпно джобче на раницата и да не се поставят в несесери или в учебници.

Декларации за "Математика без граници"

Резултатите от състезанието "Математика без граници" не се обявяват публично, затова родителите няма да попълват декларации. 

Декларации за публикуване в сайт

По децата ще изпратя декларации за съгласие/несъгласие за публикуване на отлични резултати от работите на децата. Моля в четвъртък децата да предадат на класния ръководител попълнените декларации.

Кампанията "За Вивиян"

Благодарение на съпричастността на учениците на 105. СУ и на техните родители, за каузата на родителите на нелепо отишлата си  Вивиян Вачева се събраха и преведоха по сметката на семейство Вачеви сумата  7488,15 лв. Нашият принос към това е 435 лв.  Благодаря ви, родители и деца.

Резултати от провеждани състезания

На родителите, чиито деца се записаха за участие в състезанието "Математика без граници" и "Аз рисувам" ще бъдат изпратени чрез първокласниците декларации, в които да се уточни дали желаят публично оповестяване на резултатите от състезанията или не.

Образец за старание

В сайта на класа има нова страница - Образец за старание. Там периодично ще бъдат публикувани най-добрите писмени работи на децата. Ако някой родител възразява отличната работа на детето му да бъде публикувана, моля писмено да заяви това на класния ръководител.

Ученически лични карти

На първокласниците са раздадени ученическите лични карти. Моля, сложете им подвързиите. Картите трябва да се носят всеки ден в училище.

Оценки в ел. дневник

Сгрешените оценки в електронния дневник са коригирани. Извинявам се.

Декларации за участие в плувен клуб "Златно лъвче 1997"

Родителите, чиито деца ще тренират плуване в плувен клуб "Златно лъвче 1997" във вторник /9.10./ сутринта да дойдат при класния ръководител, за да попълнят декларации.

Въз основа на попълнените от родителите декларации се сформира група от училището, подписва се договор между 105. СУ и клуба и едва тогава започват тренировките.

Безплатно силанизиране на зъбите

Дентална клиника Ео дент извършва безплатно силанизиране на зъбите. Можете да посетите най-близката клиника на ул. "Св. Пимен Зографски" №16, тел. 0888141010.

Ученически чанти

В понеделник първокласниците имат ИУЧ - Математика и ИУЧ - БЕЛ и не са нужни учебници. Във вторник по програма имаме  задължителни часове по Математика и БЕЛ.  Има деца, които не носят чантите си у дома през седмицата и забравят да донесат във вторник учебниците, тетрадките, сборниците по БЕЛ и Математика. 

Затова предлагам в понеделник всички да носят в училище нужните И за вторник  учебници и тетрадки.  

Аз рисувам

Желаещите да участват в организираното от СБНУ /Сдружение на българските начални учители/ състезание "Аз рисувам" трябва до 9.10. да представят бележка от родител и такса 6 лв.  Състезанието "Аз рисувам" ще се проведе по една от следните теми: "Искам да има такава къща", "Моето любимо животно", "Моята ваканция". Темата ще бъде изтеглена и пратена в училището в запечатан плик. Необходимо е участниците да носят материалите, с които ще рисуват, с изключение на рисувателен лист. Допустимите материали са цветни моливи, пастели, водни бои, флумастери. Състезанието ще се проведе по график на 15.11.

 

Повече подробности за организацията на състезанията, организирани от СБНУ, както и задачи от предходни години, можете да видите тук.

Математика без граници

На 23.10. от 12 ч. 30 мин. ще се проведе международно математическо състезание "Математика без граници". Желаещите да участват трябва да представят до 9.10. бележка от родител с декларирано желание за участие, написаните на ЛАТИНИЦА три имена на детето и такса 9 лв.

Задачите за първи клас са онагледени с примери. Можете да видите по-долу в прикачения файл.

Скачать
1_BG_есен_2018ДЕМОНСТРАЦИОНЕН (1).pdf
Adobe Acrobat документ 480.7 KB

Състезания

Състезанията, организирани на територията на 105. СУ се провеждат съгласно календара за извънкласните дейности или договорености между образователните институции и организаторите. Някои от тях са платени, други /като олимпиади в по-горните класове/ - не.

 В състезанията участват само тези деца, чиито родители писмено са декларирали желанието за участие, платили са таксата и са попълнили декларация за всяко състезание дали желаят публично да бъдат оповестени резултатите на своето дете от тях.

Eлектронен дневник

Електронният дневник вече е активен. Чрез него можете да следите оценките, отсъствията, похвали, забележки за своето дете. Можете да се регистрирате в електронния дневник:

1. Отваряте shkolo.bg > Вход > Регистрация> Родители

2. Въвеждате телефонния номер на майката, който сте написали на документите за справка./без нулата на номера на мобилния телефон/

3. Ще получите 6-цифрен код, който трябва да въведете до 60 мин. След като го въведете, може да въведете името, имейл и парола, с които ще влизате всеки път. 

Ако има  необходимост от промяна на телефонен номер, моля да ми съобщите. 

Повече подробности за регистрацията можете да видите тук.

Учебна тетрадка по БЕЛ №2

От понеделник, 8.10. за часовете по писане ще бъде необходима учебна тетрадка №2. Моля най-късно в понеделник да се донесе в училище с надписан етикет. 

Консултации с деца и родители

1.     Консултации с родители има всеки понеделник от 9 ч. 10 мин. до 9 ч. 50 мин., както и по време на т.нар. втори час на класа – всеки четвърти вторник от месеца, от 7 ч. 30 мин. до 8 ч. 10 мин.

 

2.     Консултации и допълнителна работа с ученици всеки понеделник от 7 ч. 30 мшн. до 8 ч. 10 мин. и всеки втори и трети вторник от месеца от 7 ч. 30 мин. до 8 ч. 10 мин.

Изпратила съм бележка за информация за дншти и часовете за консултации. Моля да се предаде на класния ръководител подписана.

Правилник за дейността на 105. СУ за 2018/2019 учебна година

С обновения Правилник за дейността на 105. СУ за 2018/2019 учебна година можете да се запознаете тук. 

Учебници и тетрадки

В понеделник децата нямат Български език и Математика /задължителни учебни часове/. Тези от тях, които не са донесли буквар, учебник по математика, учебни тетрадки по БЕЛ и Математика, тетрадката с квадратчетата и тетрадката с тесни и широки редове във вторник да ги донесат.

Детска академия "Том и Джери" - народни танци

Ръководителят на групата по народни танци  Йоланда Йорданова събра подадените от родителите декларации.За връзка с нея - тел. 0887096682. Заниманията ще се провеждат всеки сряда и петък от 13 ч. 30 мин. до 14 ч. 10 мин.

Инструктаж за безопасност на поведение при организиране на ученически туристически пътувания

С Инструктажа за безопасност на поведение по време на екскурзии можете да се запознаете , като изтеглите прикачения по-долу файл.

Скачать
Инструктаж 2017.pdf
Adobe Acrobat документ 227.1 KB

Карате

Заявленията за участие в школата по карате са предадени на ръководителя Веселин Панайотов. Телефон за връзка с него: 0889585790. Тренировките по карате ще се провеждат всеки понеделник и четвъртък от 12 ч. 30 мин.до 13 ч. 20 мин. Децата ще се вземат от класната стая от треньора и след тренировките заедно с него ще отидат на обяд. След което се присъединяват към ГЦДОУ.

Клуб по модерни танци

Декларациите за участие в клуба по модерни танци са предадени на ръководителя Десислава Байкушева. За контакти с нея - тел. 0899869246.

Заниманията ще се провеждат всеки понеделник и сряда от 16 ч. 30 мин. до 17 ч. 30 мин.

Английски език в AVO

Преподавателите по английски език от AVO три дни дежуриха на входа за записване на децата. Разбрах, че някои родители не са направили това. Желаещите могат да сторят това до понеделник на сайта на фирмата: www.avo.bg

В сайта търсите: Курсове - Курсове за деца и ученици - Във вашето училище - Къде /105. СУ/ - Курс за.../1-4 клас/Запиши

Тези от вас, които нямат възможност до понеделник да се регистрират по електронен път, могат в понеделник сутринта да дойдат при мен и да попълнят бланка за записване. Аз ще ги предам на преподавателите.

Записалите се по електронен път не е необходимо да попълват бланки. 

Околен свят

За часовете по околен свят /всеки понеделник/са необходими учебник и учебна тетрадка. Тетрадката с бели листа по околен свят /която е упомената в листа с помагалата/ на този етап няма да е нужна.

Декларации за екскурзии

По децата изпращам декларации за информирано съгласие за екскурзията. Моля в понеделник да ги върнете попълнени. Ако детето няма да ходи на екскурзия, нека се отбележи писмено от родител върху декларацията.

Еднодневна екскурзия

                   На 19.10. /петък/ ще се проведе еднодневна екскурзия "Щраусово приключение" по маршрут: София - Траянови врата - Долна баня - Костенец - София. Утре ще бъде раздадена на децата офертата. С офертата можете да се запознаете по-долу в прикачения файл.

                  В понеделник трябва да се предаде на класния ръководител офертата с попълнена прикачената към нея декларация. Ако детето няма да ходи на екскурзия, момля собственоръчно да попълните това. Ако по-голямата част от децата са на екскурзия с нас ще пътува и възпитателя и непътуващите деца няма да са на училище. При необходимост, ще бъдат пратени по децата други документи, свързани с организацията на екскурзията.

           Вноската за екскурзията трябва да се предаде на класния ръководител до 6.10.2018 г.

Скачать
Долна Баня- Щрауси+Traqnovi vrata (1).pd
Adobe Acrobat документ 531.2 KB

Образователен театър

Първото представление на Образователния театър ще се проведе на 10.10. в рамките на учебните часове. Моля децата да предадат до 3.10. сумата от 5  лв.

Снимки

В сайта на класа, в категория ГАЛЕРИЯ, периодично ще бъдат публикувани снимки от живота на класа.

Моляяяяя да ми пратите снимки от първия учебен ден. Предварително благодаря.

Тренажори

В сайта на класа, в категория УЧЕБНИ ПРЕДМЕТИ, в съответните подкатегории са публикувани тренажори, свърдани с учебния материал за първите три седмици. Колкото по-надолу е тренажорът, толкова по-рано във времето е темата на урока. Тренажорите, изготвени на  LearningApps, имат в горния ляв ъгъл икона, която пояснява задачата. Децата трябва да посочат верния отговор или да го "влачат" до съответната категория. В края на упражнението се прави оценка на изпълнението на задачите. Подобен тип задачи има и в електронния учебник. 

Периодично в сайта ще бъдат качване подобни упражнения, за да може тези, които желаят, под формата на игра да се упражняват.

В сайта няма да се публикуват клипове с начина на изписване на буквите, тъй като в електронния учебник има такива.

След известно време тези тренажори ще бъдат премахнати от страницата на сайта, а ще се даде линк към тях.

Резултати от манту

След отчитане на направеното манту е необходимо да се вземе от лекаря бележка, да се представи на класния ръководител, който ще я предаде на медицинската сестра в училище.

Родителска среща

Оявената на входа на училището родителска среща НЕ СЕ ОТНАСЯ за първи клас.

Неучебни дни

Във връзка с Деня на независимостта, понеделник, 23.09. е неучебен ден.

Електронни учебници

Здравейте,

Пратила съм на всеки родител поотделно мейл с тази част от писмото за достъп до електронните учебници, с която се осигурява достъп на всеки един от първокласниците до тях. Достъпът е до всички електронни учебници, по които учим, както и до учебните тетрадки. Смятам, че така се решава и въпросът с чантите, който обсъждахме на родителската среща. Ако родител желае, детето може през седмицата да оставя чантата, помагалата, тетрадките, учебниците в училище. В петък те могат да се занесат у дома, за да може родителите да имат поглед върху работата на детето. По-нататък може да обсъдим дали за постоянно учебниците да остават в стаята и у дома да се ползват само електронния вариант на учебниците.

"Кодовете, които получавате, дават достъп до пълния набор допълнителни дигитални ресурси по всички предмети и ще направят преподаването и усвояването на нови знания приятно, забавно и пълноценно.

Тези кодове следва да бъдат предоставени на родителите, за да станат електронните учебници достъпни за децата след регистрация на адрес:

https://anubis-bulvest.kitaboo.com/

За повече информация и всичко, което Ви е необходимо за обезпечаване на учебния процес, можете да се обръщате към представителите ни за Вашия регион.

Пожелаваме Ви успешна учебна година и се надяваме да продължим да работим заедно и занапред!

С уважение,
Владимир Колев

--- Кодове за учебниците ---

Забележка: Един код дава достъп на един ученик до колекция учебници за 1. клас."

Подробни инструкции за регистрация можете да намерите тук:

https://www.anubis-bulvest.com/assets/StudentRegistrationInstructions.pdf

Учебна тетрадка по четене

Учебната тетрадка по четене ще бъде необходима на децата през м. март, когато ще работим с читанката. Моля да се занесе у дома и да се съхрани до м. март.

Седмична програма

Седмичната програма / в сила от 19.09.2018 г. - сряда/ е качена в Годишно и седмично разписание. Утре програмата ще бъде раздадена на децата. При евентуална промяна ще бъдете уведомени своевременно. Във вторник, 18.09., първокласниците ще учат по раздадената днес временна програма. 

Благодарност

Ето прекрасните картички на нашите първолаци! Приносът на нашия клас към каузата на семейство Вачеви е 435 лв. Благодаря за съпричастността!

 

Временна програма за 18.09.2018 г. - вторник

ВРЕМЕННА ПРОГРАМА

НА I-Б КЛАС ЗА 18.09.2018 Г.

1.     БЕЛ – ЧЕТЕНЕ

2.     БЕЛ – ПИСАНЕ

3.     МАТЕМАТИКА

          4.     МУЗИКА

     5.     ЧАС НА КЛАСА

Показалки

Във връзка с въпроси на родители, че не могат да открият показалки, информирам, че днес купих.  Ако показалката е без направена в горната широка част дупка, трудно ще може да се прикрепи към буквара. Не се безпокойте за това.

Молба

     Педагогическият съвет при 105. СУ "Атанас Далчев" призовава родителската общност на училището да не се закупуват цветя за учителите за първия учебен ден.                   Искаме да подпомогнем родителите на трагично загиналата първокласничка Вивиян Вачева да съберат необходимите средства, за да заведат в Турция дело за изясняване на обстоятелствата за инцидента и да се предотвратят подобни случаи за в бъдеще.

     Сумата, която сте предвидили за цветя,на 17.09.2018 г.  можете да оставите в специална касичка на класа. В края на тържеството двама родители ще предадат средствата при училищното ръководство.

    Ако децата настояват да дадат своя специален подарък на първата си учителка, могат да изработят картичка или цвете от хартия.

Необходими учебни помагала по отделните учебни предмети

 

БЕЛ – Четене: буквар със закачена за него показалка; от вътрешната страна на задната корица трябва да е залепен плик с модули за изречения и плик с модули за звуков модел; тетрадка с бели листа малък формат /читанката ще е необходима след м.март/;

БЕЛ – /Писане/:  тетрадка с тесни и широки редове /2 броя, като едната е у учителя за проверка и образци, а другата е у детето/; учебна тетрадка №1, а след изписването й №2; упр. тетрадка с образци Уча се да пиша буквите /първоначално №1, а след изписването й - №2; лист за упражнение на фината моторика /ако е раздаден/; лист за препис за втория час за конкретната буква;

ИУЧ – Български език и литература: помагало Езиково пътешествие, което се съхранява в класната стая и при необходимост ще се раздава за работа у дома;

Математика: учебник, тетрадка за работа в клас с квадратчета /2 броя, като едната е у учителя за проверка и образци, а другата е у детето/; учебна тетрадка №1 /след изписването й №2; от тетрадка №3 се изрязват и поставят в пликчета дидактичните материали и се предават на учителя; упражнителна тетрадка с образци Уча се да пиша цифрите, сборник за ДР – Вълшебното ключе;  сметало;

ИУЧ – Математика: помагало Математика с Мат и Ема, което се съхранява  в класната стая и при необходимост ще се раздава за работа у дома;

Музика: учебник, който в началото се съхранява в класната стая;

Околен свят: учебник, учебна тетрадка; тетрадка с бели листа малък формат;

Технологии и предприемачество: мушама, ножица, сухо лепило, линия, цветни моливи, молив, гума, учебник с албум /последните две се съхраняват в кл. стая/;

Изобразително изкуство: учебник, мушама, блок, бурканче, бои, молив, гума, четки /тънка и остра, плоска – малка, плоска – широка//всички се съхраняват в кл. стая/; цветни моливи, флумастери;

ИУЧ – Информационни технологии: помагало, което ще се съхранява в класната стая;

ФУЧ – Приятелите на Зипи: цветни моливи, фулмастери;

Физическо възпитание и спорт: задължителни са предназначени само за салона спортни обувки; спортното облекло за часа е по преценка на родителите; /възможно е да се съхраняват в класната стая и да се взимат за само пране/;

Всеки ден е необходимо да се носи в училище: лична карта, бележник за връзка с родител, два подострени молива с предпазител, две сини химикалки, острилка с резервоарче, гума, триъгълник, цветни моливи, фулмастери.   

За занималнята:1 тетрадка с тесни и широки редове и 1 тетрадка с квадратчета.                                                                                    

Първи учебен ден

Уважаеми родители, с нетърпение очаквам пърия учебен ден на нашите първокласници. С красивите си униформи и сияйни усмивки ще се видим в на 17.09. в 9 ч. 10 мин. до пилона в двора на училището.

Правилник на 105. СУ

Родителите трябва да се запознаят с действащия в 105. СУ Правилник задейността на училището и да се подпишат, за това. Ако желаете, можете да се запознаете предварително с публикувания в сайта на училището Правилник. Ако не успеете да се запознаете с ПДУ, на родителската среща на 12.09.2018 г. ще го прочетем. 

При настъпили промени, ще бъдете уведомени своевременно чрез сайта на класа и на училището.

Правилникът за дейността на 105. СУ можете да видите тук.

ПОДВЪРЗИИ ЗА УЧЕБНИЦИ

Можете да изчакате раздаването на учебниците, за да закупите подвързиите за учебниците, за да бъдат съобразени подвързиите с размера им. При закупуване на подвързиите за обикновените тетрадки, ако желаете, можете да закупите подвързии с различен цвят за отделните учебни предмети.

СНИМКИ

ПРЕДВИД ИЗГОТВЯНЕТО НА УЧЕНИЧЕСКАТА ЛИЧНА КАРТА, КОЯТО ТРЯБВА ДА ЗАКУПИТЕ ОТ КНИЖАРНИЦИТЕ /ИЗДАНИЕ 2018 Г./, Е НЕОБХОДИМО ДЕЦАТА ДА ПРЕДСТАВЯТ В НАЧАЛОТО НА УЧЕБНАТА ГОДИНА И АКТУАЛНА СНИМКА.

ЛИЧНА ЗРАВНО-ПРОФИЛАКТИЧНА КАРТА

В НАЧАЛОТО НА УЧЕБНАТА ГОДИНА УЧЕНИЦИТЕ ТРЯБВА ДА ПРЕДСТАВЯТ В УЧИЛИЩЕ ЛИЧНА ЗДРАВНО-ПРОФИЛАКТИЧНА КАРТА /ЛЗПК/ . ТОВА НЕ СА ЛИЧНИЯ ЗДРАВЕН КАРТОН НА ДЕТЕТО, А СПЕЦИАЛНО ИЗДАДЕНА ЗА УЧИЛИЩЕ ОТ ЛИЧНИЯ ЛЕКАР ЛИЧНА ЗДРАВНО-ПРОФИЛАКТИЧНА КАРТА . В КАРТАТА ТРЯБВА ДА СА ПОПЪЛНЕНИ ВСИЧКИ ГРАФИ, В Т.Ч. И НАПРАВЕНИТЕ ДО МОМЕНТА ИМУНИЗАЦИИ. 

ТИТУЛНАТА СТРАНИЦА НА ЛЗПК МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ПО-ДОЛУ.

РОДИТЕЛСКА СРЕЩА

Родителската среща ще се проведе на 11.09.2018 г. от 18 ч. в стая 102.

УНИФОРМИ

През м. юни можете да закупите с намаление униформите от фирма "Бонита стил".

РОДИТЕЛСКА СРЕЩА

     Родителската среща на 18.06.2018 г. ще започне в 18 ч. в Актовата зала в училище като обща среща на всички родители на бъдещи първокласници с ръководството на 105. СУ "Атанас Далчев". След това ще продължи като среща на родителите от отделните паралелки. Срещата на I-б клас, Информационни технологии, ще се проведе в стая 202. 

     В мейл до родителите съм дала по-подробна информация за въпросите, които ще се обсъждат на тази първа родителска среща.

     Относно най-важния въпрос - как през лятото да направим така, че на 17.09.2018 г. децата да дойдат в училище  укрепнали, мотивирани, уверени, спокойни, можете да се запознаете в понеделник както на родителската среща, така и в нашия сайт, в категория За вас, родители, Училище за родители.